Så här på årets sista skälvande dag är jag nog inte ensam om att summera det gångna året. Det har varit ett slitsamt år, både för mig och många av mina kära. Jag tänker inte gå in på detaljer men året kalificerar knappast på mina top -5. I stället har vi nu år 2010 att se fram emot. Jag kommer på nåt vis att avsluta min utbildning. I ärlighetens namn känns det som att det mesta är avklarat i och med att uppsatsen är inlämnad. Den har varit ett stort stressmoment för mig eftersom jag inte gjorde den på socionomprogrammet. Tack Sissi för gott samarbete, fortsätt vara den goa spontana människa du är!

Inför 2010 hoppas jag på följande:
Trygga glada barn! 
Nytt jobb där jag kan trivas och utvecklas. 
Nytt jobb för maken där han kan trivas o utvecklas.
Fler och nya goa vänner

Därmed lovar jag att behandla mina nära och kära som de viktiga personer de är för mig. Jag vill också slå ett slag för att acceptera människor som de är!
Gott Nytt år!
Tiden är verkligen ett märkligt fenomen. Jag tycker sällan att jag är helt avslappnad. Tankarna på nästa måltid, presenter att ordna. telefonsamtal att ringa snurrar ofta i mitt huvud. Jag upplever inte att de snurrar lika mycket i mäns huvud... Naturligtvis kan man inte generalisera, men på det hela taget är detta min upplevelse. Jag minns fortfarande när jag läste boken "Projektledaren som sa upp sig". Den gav mig en aha upplevelse gällande detta tema och rekommenderas varmt. Nu är det lätt att tro att jag lever med en slashas som inte gör något här hemma. Så är inte fallet. Vi har helt enkelt olika inställning. Om barnen får en sen lunch sätter jag någon form av likhetstecken mellan sen lunch = Dålig mor. Så skulle aldrig J göra. Han skulle konstatera att i dag blev lunchen något sen, inget annat. Det är intressant.

Julen har varit bra. Vi har varit ganska mycket själva i vår lilla familj vilket både är skönt och lite stressande. Jag upplevde att vi hade ett rikt umgänge när vi bodde i sthlm. Det är inte riktigt lika rikt härnere. Även om jag trivs här kan jag känna mig lite frustrerad över att jag lät andras åsikter om huruvida man kan uppfostra barn i sthlm eller ej, styra såpass mycket. Det finns ju uppenbarligen barn som är uppväxta där... 

Nä nu ska jag sluta svamla och ta tag i min 7 meter långa att göra lista. Hoppas ni alla två läsare av denna blogg får ett riktigt gott nytt år! 
Jag och syster såg Luftslottet som sprängdes igår. Jag gillade den eftersom den bygger mer på intriger och smarthet än fysisk styrka. Tyvärr hade man strukit mycket av det som hände Erika Berger vilket jag tyckte var lite synd. Relationen med Monica F hade också fått stryka på foten. 
Jag känner att jag rent mentalt tagit jullov. Jag har mycket tankar kring hur länge till jag ska studera och måste ta tag i det på allvar. Jobb är också en sak som stressar mig. Jag ska försöka komma i fas med detta under lovet så jag kan fokusera på praktiken och de uppgifter jag har här... Både lärare, rektorer och annan personal är mycket mån om att jag ska känna mig välkommen. Det är bra för då bryr man sig inte så mycket om hissar som strular och snöelände.

I kväll ska jag träffa syster igen. Ska göra något mer socialt än att gå på bio :)